Жовтень, як місяць, який теплу погоду змінює на холодну, готує різку зміну температури повітря і як наслідок — застуди

Clutch склав список з хвороб, яких потрібно побоюватися в холодну пору року. Про те, як їм запобігти, читай в матеріалі.

Сезонна застуда

Варто тільки вітру збільшити швидкість, а сонцю сховатися за дощовими хмарами, організм зі слабким імунітетом тут же піймає застуду. Багато людей до такої події готуються заздалегідь, закуповуючи ліки і сповіщаючи близьких людей і колег, що скоро їх підкосить ГРВІ. Так надходять песимісти, у оптимістів інші методи боротьби. Вони спрямовують усі сили на підтримку «залишку» імунітету і зміцнення сильних позицій свого тіла. Профілактичні заходи дуже прості:

• мити руки з дезінфікуючими засобами, особливо після відвідування громадських місць;

• одягатися по погоді, при цьому від надмірного утеплення може бути зворотний ефект;

• пити більше рідини та їсти прості, але корисні страви;

• провітрювати приміщення і нейтралізувати надмірну сухість повітря;

• уникати стресових ситуацій і надмірного навантаження на роботі;

• підтримувати свій організм прогулянками на свіжому повітрі і регулярною фізичною активністю.

Алергія на холод — нежить

Нежить може бути частиною симптоматики ГРВІ або ж з алергічним проявом, наприклад, у вигляді реакції на холод, без інших простудних ознак. Його ще називають холодових Реніта, недуга з’являється, коли температура повітря знижується. Реакція відбувається без алергену, основний провокатор — холод. До виходу з дому слизова носової порожнини себе відчувала відмінно, але як тільки в носоглотку потрапив холодне повітря, все змінилося. Рідина з носа потекла рікою. У таких випадках потрібно звертатися до алерголога. Спеціаліст проводить обстеження і якщо немає серйозних причин, у вигляді інфекції або загострення хронічних захворювань, то лікування проходить за допомогою антигістамінних препаратів. Краплі потрібно використовувати на постійній основі, поки на вулиці знову не стане тепло. Є більш радикальний метод боротьби з реакцією на холод — спеціальна вакцина. Ну і простий дідівський метод — привчати своє тіло до холоду. Загартовування повинне бути поступовим, з грамотним підходом.

Жорстока ангіна

В осінній період ангіна може з’явитися дуже легко навіть на тлі простого переохолодження. Лікування призначається по повній програмі, адже крім запалення мигдалин, у пацієнта підвищується температура, з’являється загальна слабкість в організмі, головний біль. Антибактеріальні препарати, полоскання, компрес — ставлять людини на ноги, але найкраще запобігати проблемам зі здоров’ям, ніж навантажувати своє тіло медикаментами. Тому є ряд правил, які допоможуть уберегтися від ангіни:

• в осінній період припинятися тренувальний заняття не можна, повноцінна фізичне навантаження — захисний бар’єр для організму від різного роду захворювань, в тому числі і ангіни;

• загартовування тіла перешкоджає появі ангіни;

• полоскання горла водою зі знижується температурою (починати з теплої і далі, поступово доводити до холодної комфортної (індивідуально);

• своєчасне звернення до лікаря з проблемами ротової порожнини, носоглотки (стоматологія, застуди).

підступний цистит
Керівник Мінздава Уляна Супрун стверджує, що цистит не завжди виникає через переохолодження організму. Причин недуги багато, але більшість все ж пов’язане з холодним порою року. Частота постановки діагнозу «цистит» восени збільшується в рази. Симптоматика обширна і може навіть дійти до неприємного запаху від сечі, але це вже запущена форма запалення. Як тільки з’явилися перші дзвіночки, потрібно негайно звернутися до лікаря, а не займатися безграмотним самолікуванням. Щоб запобігти виникненню циститу, потрібно дотримуватися простих правил:

• сечовий міхур ніколи не повинен бути в переповненому стані, завжди вчасно звільняй його від вмісту;

• носи такий одяг і нижню білизну, щоб в органах малого таза кров циркулювала без збоїв;

• переохолодження позначається погано на все організмі, не сідай на холодні поверхні, одягайся по погоді;

• наявність в організмі хронічних інфекцій — прекрасний привід «народитися» циститу, лікуйся вчасно і відповідально по відношенню до свого здоров’я.

Непроста застуда — герпес

Лихоманка на губах, мало того, що вигляди неестетично, людина відчуває себе з нею некомфортно, так ще і відчуття не з найприємніших. Застуда на губах — явна ознака слабкого імунітету. Її поява з легкістю можуть спровокувати, здавалося найшкідливіші фактори: від банального перевтоми і стресу, до ГРВІ та навіть менструації. Логічним у даній ситуації, для запобігання герпесу, є активна робота з імунітетом. В одну мить поставити таке завдання і виконати не вийде. Тому потрібно «мучити» свій організм до початку холодів. Але навіть зараз, в розпал осені, можна багато чого змінити. Профілактичні заходи будуть наступними:

• заміни звичний ритуал розпивання кави, на чаї з трав і інших продуктів (наприклад, лимон, імбир) здатних підтримати твій організм, а не нашкодити ще більше;

• Не бійся пити настоянки з ехінацеї, женьшеню або лимонника;

• дотримуйся здоровий режим сну і неспання, твій організм повинен мати повноцінний відпочинок, не забувай про те

Напомним, 5 причин, почему мерзнут ноги: когда стоит волноваться.

Как сообщала Politeka, сезон простуд: как не заболеть при первом похолодании.

Также Politeka писала о 5 напитках, которые могут заменить кофе.