Протягом останніх трьох років окаазалісь для людства найжаркішими за останні 120 тисяч років

Останні три літа на Землі були найспекотнішими за всю історію ведення метеоспостережень. Більш того, всі три останні роки виявилися найтеплішими не тільки за останній час, але і за останні 120 тисяч років.

Just out: NASA global temperature for July. It was the 3rd warmest July on record after 2016 and 2017. Since July is the warmest month of the year, the past July was one of the warmest recorded months ever. Likely among the warmest months since the Eemian 120,000 years ago. pic.twitter.com/KGZXh5ZXOS

— Stefan Rahmstorf (@rahmstorf) August 15, 2018

За словами німецького вченого-кліматолога Стефана Раммсторфа, керівник аналізу систем Землі в Потсдамському інституті досліджень впливу на клімат, зазначив, що липень 2018 року стало найгіршим місяцем за останні тисячі років. Цей місяць виявився сумнозвісним за рекордно високі температурні показники.

Google признала свой большой провал и объявила о закрытии самого масштабного проекта

Емійскій період, який тривав від 130 тисяч до 115 тисяч років тому, за температурними показниками змінився всього на 1-2 градуси. У той час рівень води був значно вище і багато прибережних регіони ховалися під водою.

ледники

Раніше потепління і охолоджування відбувалися повільно і поступово протягом тисяч років, скачки температури були поступовими і невеликими, температура піднімалася лише на кілька градусів на протязі не одного року. Але за останні 150 років потепління на Землі виявилося просто-таки стрибкоподібним (підвищуючись на 10-15 градусів), якщо порівнювати історію планети за останні 120 тисяч років. Безсумнівно, глобальне потепління викликане активною діяльністю людини — саме людина винна в бідах, які відбуваються на Землі: парниковий ефект вже вплинув на клімат Землі.

«Головна проблема в тому, що разом з індустріалізацією ми отримали зовсім інший графік зміни клімату», — заявив палеокліматології з Університету штату Орегон Пат Бартлейн.

У багатьох вчених немає сумнівів в тому, що зараз людство живе в найнебезпечніший час, коли клімат на Землі змінився неймовірно швидко, і це може бути плачевним для всього людства. Цей ефект не звернемо. Найгірше те, що вчені не можуть передбачити, що буде далі з планетою, адже раніше подібних різких змін клімату на Землі не спостерігалося.

Нагадаємо, NASA оприлюднили послання для інопланетян через 40 років.

Як повідомляла Politeka, світу, який ми знаємо, прийде кінець: вчені передбачили швидку загибель Землі.

Також Politeka писала, цього не уникнути: астрономи зробили сенсаційну заяву про планету Нібіру і кінець світу.