Найчастіше ЗМІ пропонують нам негативні новини, адже такі матеріали привертають куди більше уваги. Тому Google вирішила поберегти нерви своїх користувачів і запустила функцію «хороших новин» в Google Assistant

На фразу «tell me something good» («Розкажи мені про щось хороше») голосовий помічник видасть добірку новин про позитивні події. Це не будуть чергові милі історії про дружбу слона і собаки — Google Assistant розповість про тих, хто змінює світ на краще. Як приклад компанія наводить успішну програму по зниженню алкогольної залежності серед підлітків Ісландії, або як Університет Джорджії ліквідував різницю в успішності студентів різних етнічних груп.

google assistant

 

Поки функція доступна тільки користувачам з США. Русский Google Асистент під нововведення поки не адаптований, і на питання «розкажи щось хороше» просто повідомляє цікаві факти. Список тем курується некомерційною організацією Solutions Journalism Network, яка закликає журналістів висвітлювати не тільки саму проблему, а й шляхи її вирішення.

google assistant

Раніше Politeka писала про те, що компанія Google натякає на швидкий вихід “розумного” годинника Pixel Watch – можливо, їх представлять в жовтні цього року разом з новими смартфонами компанії.

Вся справа в нових правилах публікації додатків для Wear OS в Google Play. В даний час процес затвердження програми є необов’язковим. І будь-який розробник може випустити додаток для Wear OS без будь-яких додаткових умов.

Нагадаємо, китайська компанія Vivo представить найпотужніший смартфон.

Також Politeka розповідала, Google випустила полегшену версію Android 9 Pie – Go edition: кому вона потрібна.