Японський дизайнер представив робота, здатного «дзеркально» відображати міміку людини, з якою він спілкується в даний момент

Дизайнер з Японії Такаюкі Тодо представив робота SEER, що копіює міміку людини, з яким він контактує. Пристрій був представлений на виставці SIGGRAPH в Ванкувері.

Пристрій SEER виглядає як голова дитини. Робот в режимі реального часу розпізнає міміку людини за допомогою камери, вбудованої в очі. Після цього нейросеть порівнює емоції з наявними в базі даних, а на обличчі з’являється вираз як у людини, що стояла поряд.

seer робот
На виставці SEER копіював міміку людини не дуже ідеально, але інженер пообіцяв доопрацювати пристрій в майбутньому і прискорити його реакцію. Як буде використовуватися технологія надалі, поки не відомо.

Раніше стартап LuxAI представив робота QTrobot, який допоможе спростити взаємодію терапевтів і дітей з аутизмом.

seer робот
Раніше Politeka писала про те, що навчання штучного інтелекту використовується не тільки для вдосконалення самої системи. Також воно допомагає знаходити відомих вчених, про яких несправедливо немає інформації у Вікіпедії.

Машинне навчання використовується зараз для сканування наукових досліджень і новин для виявлення відомих вчених, яких немає в Вікіпедії. Серед цих вчених багато – жінки, і відсутність інформації про них особливо помітно в найпопулярнішою в світі інтернет-енциклопедії, в якій 82% біографій написано про чоловіків.

Нагадаємо, раніше Politeka писала про те, що компанія Google успішно працює над розвитком проекту, пов’язаного з прогнозом дати смерті людини.

Як повідомляла Politeka, вчені зможуть отримати «спогади» з клітин ДНК організму людини.