Несподівані висновки зробили вчені про фільми жахів і відвідуванні кімнат страху

В ході аналізу, вчені прийшли до висновку, що самопочуття людей після перегляду фільмів жахів і відвідування кімнат страху поліпшується.

Для отримання даних фахівці задіяли в експериментах триста людей. Їм запропонували відвідати кінотеатр і розповісти, як вони будуть відчувати себе після перегляду картини в жанрі жахи. До уваги аудиторії представили картину «Будинок з привидами».

В процесі опитування по завершенню сеансу вчені встановили, що емоційний стан глядачів покращився. Вони відчували себе більш бадьорими. Але на цьому дослідження не закінчилися.

Вчені простежили за активністю мозку добровольців до і після сеансу. Фахівці встановили, що перегляд фільму посприяв поліпшенню розумового процесу. Люди стали більш активними і точними при вирішенні когнітивних завдань.

Таким чином, вдалося встановити, що почуття страху, пережите під час спостереження за віртуальної реальність, в життя перетворюється протилежне — радість. Як говорили самі респонденти, жахи допомагали їм зіткнутися з власними страхами і більш детально вивчити самих себе.

Нагадаємо, що Instagram шкодить психіці: експерти розповіли, як лікуватися

Як показали дослідження психологів, використання Instagram може погіршити емоційний стан людини внаслідок заздрості до чужої «ідеального життя». Фахівці назвали 4 методу побороти негатив і звернути його в позитивний стимул для власного розвитку.

Дослідження по використанню соціальних мереж з Інституту взаємодії людини і комп’ютерного мистецтва при Університеті Карнегі-Меллона поділяють онлайн-соціальну активність на 3 категорії: прямий зв’язок з людьми, пасивну зв’язок і трансляцію.

Як повідомляла Politeka, як позбутися негативних думок: поради психолога

Також Politeka писала, що переслідує нас навіть в магазинах: яка музика погано впливає на психіку