Физиотерапия не всегда может помочь при заболевании, в некоторых случаях она может сделать только хуже

Об этом рассказала исполняющая обязанности министра здравоохранения Ульяна Супрун.

По ее словам, утверждение о том, таблетки — это химия и токсины, а настоящая сила только в том, что дает природа, очень часто не что иное, как манипуляция и попытка заработать денег.

При этом в современной медицине постоянно используют разнообразные растения из-за их лечебных свойств.

«Многие современные препараты также содержат активные вещества, которые есть в растениях. Впрочем, их применение в медицине, отличается правильным способом сбора, длительной фармацевтической подготовкой, различными исследованиями и тщательной диагностикой в ​​лабораториях. А само лечение проходит под наблюдением врача и только в комплексе с лечением другими лекарственными средствами», — отмечает Супрун.

А вот специалистами в фитотерапии очень часто оказываются люди, не являющиеся медицинскими работниками.

«Они позиционируют траволечение, как панацею, часто предоставляют услуги за большие деньги, забирают у пациента время, которое он мог бы потратить на посещение врача, и могут повредить здоровью», — утверждает чиновник.

народная медицина

К тому же, самолечение травами может привести к серьезному отравлению организма. Ведь активные вещества, содержащиеся в растениях, имеют разную химическую природу и влияют на организм неодинаково.

«Самостоятельно, без надлежащих знаний и оборудования, контролировать правильную дозу лекарственного вещества в растении очень сложно», — отмечает Супрун.

«Кроме того, особенность влияния лекарственных растений на организм человека заключается в том, что появление лечебного эффекта (как и побочного) может наблюдаться только после длительного приема растительного препарата. Вы можете даже не заметить, почему и как появились определенные проблемы со здоровьем и даже не вспомните причину. Поэтому для лечения обязательно нужен уход и консультации профессионального врача», — добавила она.

Напомним, украинские чиновники готовят специальный законопроект, согласно которому планируется изменить статус народной медицины.

«До сейчас украинское законодательство определяло народную медицину как метод оздоровления, профилактики, диагностики и лечения, которые основывались на опыте многих поколений, расположенные в народных традициях и не требующих государственной регистрации», — отметила Ульяна Супрун.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = 'https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0'; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Чому бактерії стають стійкими до антибіотиків - Цікава наука

Чи пам’ятаєте, коли востаннє вживали антибіотики та чому? Надмірне та невиправдане використання цих ліків приносить непоправну шкоду вашому здоров’ю та всім оточуючим - за даними ВООЗ щороку лише в ЄС помирають 25 тисяч пацієнтів через серйозну бактеріальну інфекцію внаслідок адаптації бактерій до ліків. А все через те, що люди дуже часто використовують антибіотики, коли не потребують їх. Підібрали випадки, коли пацієнти найчастіше зловживають антибіотиками. Будьте обачливими та завжди радьтеся з лікарем! - Грип та інші вірусні захворювання Віруси та бактерії - це два різні табори збудників хвороб. Антибіотики можуть пригнічувати або вбивати лише бактерії, в той час як грип спричинюють віруси. Лише в тому випадку, коли внаслідок ускладнень після грипу виникає бактеріальна інфекція, лікар може призначити антибіотики. Тому не починайте лікування грипу чи застуди антибіотиками, без призначення фахівця. - Бронхіт, синусит, інфекція вуха Бронхіт, синусит та інфекція вуха виникають внаслідок, як вірусних, так і бактеріальних інфекцій. Тому не поспішайте лікувати їх антибіотиками. Лікар має бути на 100% впевненим у причині хвороби. Якщо це справді бактерії - він призначить лікування антибіотиками. - Запалення очей Як часто, маючи почервоніння та запалення очей, ви йдете в аптеку, а там вам пропонують краплі, які містять антибіотики? Проте не знаючи напевно, чим викликане запалення, ви не тільки витрачаєте зайві кошти, купуючи непотрібні ліки, а й ризикуєте власним здоров’ям. Не займайтесь самолікуванням. Використовуйте препарати з антибіотиками лише за призначенням лікаря, коли відомо, яка саме інфекція викликала захворювання. - Профілактика Не приймайте антибіотики «для профілактики» захворювання. Антибіотики – це ліки, призначити які може виключно лікар відповідно до характеру інфекції. Необґрунтоване безконтрольне використання антибіотиків призводить до виникнення у бактерій стійкості до них. У відповідь на ліки бактерії змінюються, стають не чутливими до цих препаратів. Це збільшує медичні витрати, тривалість госпіталізації та підвищує рівень смертності. Більше про стійкість до антибіотиків дивіться у відео Цікава наука. Найкраща профілактика хвороб - це збалансоване харчування, заняття спортом, вакцинація та регулярні візити до вашого сімейного лікаря.

Gepostet von Уляна Супрун am Dienstag, 24. April 2018

Источник: Politeka